جراحی لثه ؛ انواع، مراحل و نکات مراقبتی بعد از آن

جراحی لثه یک اقدام برای درمان و یا زیبا کردن لبخند است. در این مطلب می خواهیم به انواع جراحی لثه بپردازیم.

جراحی لثه چیست؟

ترمیم یا جراحی لثه زمانی انجام می شود که لثه دچار بیماری هایی مانند عفونت پریودنتال شودبه این نوع جراحی، جراحی پریودنتال نیز گفته می شودهدف از ترمیم پریودنتال درمان بیماری های مرتبط با لثه و همچنین از بین بردن آسیب های زیر است:

  • ترمیم استخوان فک و همچنین بافت های آسیب دیده که به لثه ها چسبیده اند.
  • جلوگیری از ریزش دندان
  • کاهش فاصله بین دندان ها و لثه ها
  • این کار برای از بین بردن باکتری ها و عفونت انجام می شود.
  • تغییر شکل استخوان فک برای کاهش خطر رشد باکتری در شکاف استخوان.
جراحی لثه چیست

علائم بیماری لثه چیست؟

  • قرمزی و حساسیت در لثه
  • بوی بد دهان
  • خونریزی لثه هنگام مسواک زدن یا به طور ناگهانی
  • رکود لثه
  • امکان جدا شدن راحت دندان از لثه
  • ترشحات التهابی بین دندان ها و لثه ها

علت بیماری لثه چیست؟

 

تحلیل لثه یک نقص در بافت های پریودنتال است که شامل مهاجرت آپیکال حاشیه بافت نرم همراه با از دست دادن چسبندگی و قرار گرفتن در معرض سطح ریشه استاغلب بیماران متوجه این مشکل میشوند و به دندانپزشک گزارش می دهند که لثه ها جمع شده اند یا اینکه دندان ها دراز به نظر می رسند. در برخی موارد، تحلیل لثه با بیماری پریودنتال همراه است، آسیب شناسی که حتی در کشورهای توسعه یافته نیز بسیار شایع است، به طوری که حدود 30 درصد از جمعیت را در اشکال مختلف تحت تاثیر قرار می دهد.

بیماری پریودنتال یا پریودنتیت یک آسیب شناسی با علت چند عاملی (عدم رعایت بهداشت، سیگار کشیدن و غیره) است که منجر به تخریب پیشرونده بافت های نگهدارنده دندان تا زمانی که دندان از بین برود، می شود.

 فرورفتگی های مرتبط با پریودنتیت اغلب دور دندان را تحت تأثیر قرار می دهد و با علائم دیگری مانند قرمزی لثه، خونریزی هنگام مسواک زدن، وجود پلاک و تارتار همراه است. با این حال، در موارد دیگر، فرورفتگی ها در بیمارانی با درجه بالایی از رعایت بهداشت دهان و دندان مشاهده می شود. این ضایعات معمولاً در طرف های دهلیزی دندان ها قرار دارند. در این نوع عیوب، شایع ترین علت در استفاده نادرست از مسواک است. علاوه بر مسواک زدن، عوامل احتمالی دیگری مانند عادات بد مثل مالیدن مداد یا اشیاء دیگر روی لثه، شرایط آناتومیکی مانند درج ماهیچه ها یا فرنول ها و همچنین عوامل ناخوشایند دیگر وجود دارد.

چه نوع مشکلاتی را می توان با جراحی لثه رفع و برطرف کرد؟

همانطور که در بالا ذکر شد، جراحی پریودنتال برای درمان برخی بیماری های مرتبط با لثه انجام می شودبیماری هایی مانند التهاب لثه و پریودنتیت از جمله بیماری هایی هستند که برای درمان آنها باید جراحی پریودنتال انجام شود.

زمان انجام جراحی لثه

به طور کلی، دندانپزشک ممکن است زمانی که بیماری بر بافت های نرم تأثیر می گذارد یا زمانی که لثه مانع کار دندانپزشک می شود، تصمیم به عمل جراحی لثه بگیرد. به عنوان مثال اگر:

  • آبسه التهابی شدیدی وجود دارد اما نمی توان کورتاژ انجام داد.
  • مقدار بافت لثه از قرار دادن دندان مصنوعی جلوگیری می کند.
  • آدامس روی یک حفره رشد می کند و از پر شدن آن جلوگیری می کند .
  • هیپرتروفی لثه مانند رویش غیرفعال یا epulis وجود دارد.
  • لثه نامتقارن است و باعث ایجاد مشکل زیبایی می شود.

قبل و بعد از عمل، در اینجا عکس هایی وجود دارد که لبخند ی را نشان می دهد که با جراحی لثه اصلاح شده است.

التهاب لثه یا ژنژیویت چیست؟

بیماری که باعث قرمزی یا تورم لثه و خونریزی می شود پریودنتیت نامیده می شوددر برخی موارد در صورت عدم رعایت بهداشت دهان، لثه ها با این نوع بیماری ملتهب می شوند.

پریودنتیت چیست و چرا ایجاد می شود؟

این بیماری بیمار را در وضعیت سالم قرار می دهد و می تواند در طول زمان ایجاد شودبا پیشرفت بیماری، لثه ها در نهایت از دندان جدا می شوندبه دلیل این فاصله بین دندان ها و لثه ها، باکتری ها در این فضا گیر می کنند و باعث ایجاد عفونت در آن ناحیه می شوند. در نهایت، این بیماری می تواند باعث لق شدن دندان ها و آسیب جدی به استخوان شود.

انواع جراحی و ترمیم پریودنتال

نوع ترمیم پریودنتال به شدت و نوع بیماری شما بستگی دارد اما در هر مرحله دندانپزشک باید قبل از جراحی لثه ها را تمیز کند و تمام باکتری ها را خارج کند تا در حین جراحی باعث عفونت نشوندانواع مختلف جراحی لثه عبارتند از:

فلپ لثه :

این نوع جراحی برای افرادی که جراحی عمیق یا عفونت لثه دارند انجام می شود. در طی این فرآیند، بافت لثه از روی دندان ها برداشته می شود تا بتوانند عفونت را پاک کنند و در پایان عمل لثه جایگزین می شود. در برخی موارد ممکن است استخوان فک نیز نیاز به تعویض و جراحی داشته باشد.
پیوند استخوان :

گاهی اوقات پیوند استخوان در اطراف ریشه دندان انجام می شوددر نتیجه، این محل ممکن است نیاز به پیوند استخوان داشته باشداین پیوند احتمالاً از استخوان خود فرد استفاده می شود.
بازسازی بافت لثه :

احتمال وجود بافت لثه که باعث ناتوانی استخوان در رشد می شود، تقریبا زیاد است. برای حل این مشکل به جراحی لثه نیاز خواهید داشتدر این جراحی دندانپزشک باید قطعه بسیار کوچکی را بین لثه و استخوان قرار دهد که از رشد لثه در محلی که مخصوص استخوان است جلوگیری کندسپس بافت پیوند شده دوباره در جای خود قرار می گیرد و رشد می کند.

آیا ترمیم و جراحی لثه با درد همراه است؟

بسته به نوع جراحی که برای درمان استفاده می شود، در برخی موارد جراحی لثه ممکن است دردناک باشددر برخی موارد، بیمار ترجیح می دهد کاملاً بیهوش باشد، اما در برخی موارد از داروی بی حسی استفاده می شود که باعث می شود هیچ دردی احساس نکنید.

مراحل جراحی لثه

بسته به نوع جراحی لثه، مجموعه ای از مراحل ممکن است رخ دهد. بیشتر عمل های جراحی لثه حدود دو ساعت طول می کشند. در برخی موارد، عمل جراحی مستلزم آن است که فرد در طول عمل به طور کامل یا تا حدی بیهوش شود. سایر اوقات، جراحی فقط شامل استفاده از عمل می شود. یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن لثه ها می تواند مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین جراح دندانپزشک از تجهیزات استریل برای به حداقل رساندن خطر عفونت استفاده می کند.

در طول عمل جراح اقدامات زیر را انجام می دهد:

برش های کوچکی در امتداد خط لثه ایجاد می شود. دندانپزشک لثه ها را از روی دندان ها بلند می کند این کار به دندانپزشک اجازه می دهد تا ریشه ها را بهتر ببیند تا بتواند هر گونه جرم، پلاک یا عفونت را از بین ببرد. پس از این تمیز کردن عمیق، جراح دندان می تواند روش های دیگری مانند تغییر شکل لثه، روش های بازسازی استخوان یا سایر روش های برنامه ریزی شده را انجام دهد.  پس از اتمام جراحی لثه برنامه ریزی شده، جراح با استفاده از بخیه های نازک، لثه ها را در جای خود محکم می کند. دندانپزشک 7 تا 10 روز پس از جراحی بخیه ها را می کشد.

بهبودی پس از جراحی لثه

پس از هر روش دندانپزشکی، دندانپزشک دستورالعمل های دقیقی را در مورد چگونگی دستیابی به بهترین روش برای بهبودی را ارائه می دهد. زمان بهبودی بستگی به نوع عملی دارد که انجام می شود. معمولاً افراد در روزهای پس از جراحی لثه به داروهای مسکن نیاز خواهند داشت.

پیوند لثه چیست؟

پیوند لثه (پلاستییک عمل یا جراحی است که طی آن لثه ها در اطراف دندان تغییر شکل می دهندممکن است به تنهایی یا همراه با عمل جراحی لثه انجام شود. پیوند لثه را می توان برای از بین بردن پاکت های بین لثه و دندان های مرتبط با التهاب لثه ، که به عنوان بیماری لثه نیز شناخته می شود، انجام دادپیوند لثه ناهنجاری های لثه ناشی از وراثت، ضربه یا سایر بیماری ها را اصلاح می کند.

در ژنژیوکتومی و پیوند لثه، پزشک با جراحی بافت لثه را برمی دارد. در مورد ژنژیوکتومی، بافت لثه بیمار برداشته می شود، در حالی که پیوند لثه بعد از ژنژیوکتومی (در صورتی که بافت سالم باشد) انجام می شود تا بافت لثه تغییر شکل داده و به حالت طبیعی ظاهر شود.

قبل از پیوند لثه چه اتفاقی می افتد؟

اگر دندانپزشک شما تشخیص دهد که شما نیاز به پیوند لثه دارید، شما را برای معاینه به متخصص پریودنتیست ارجاع می دهد. پریودنتیست شما سلامت لثه های شما را بررسی می کند و پاکت های اطراف دندان های شما را اندازه گیری می کند. آنها همچنین بررسی خواهند کرد تا ببینند چه مقدار رکود در اطراف هر دندان دارید.

بسته به شدت وضعیت شما، پریودنتیست شما ممکن است بخواهد رکود را کنترل کند. یا ممکن است توصیه کنند که جراحی پیوند لثه را ادامه دهید. پریودنتیست شما گزینه های درمانی شما را به طور مفصل در طول مشاوره با شما در میان می گذارد.

زمان انجام جراحی تغییر شکل لثه (پیوند لثه)

بیماری لثه از نظر شدت متفاوت استاگر بیماری لثه خفیف باشد، برخی درمان های غیر جراحی وجود دارد که ممکن است به آن کمک کنندبا این حال، با پیشرفت بیماری لثه، فضایی بین دندان ها و لثه ها ایجاد می شود. در صورت عدم درمان، این پاکت ها منجر به پوسیدگی دندان و از دست دادن دندان می شوند. در این مورد، پیوند لثه و برداشتن لثه می تواند در مراحل بعدی بیماری لثه به خلاص شدن از شر پاکت های پر از باکتری کمک کند.

لثه ها می توانند از انواع بدشکلی ها رنج ببرند که به بیماری لثه مربوط نمی شود. پیوند لثه در هر یک از موارد زیر کمک می کند:

  • شکاف لثه: برخی از نوزادان با شکاف در لثه به دنیا می آیندبرخی دیگر در نتیجه التهاب لثه اولسراتیو نکروز کننده دچار ترک می شوند. بسته به شدت، این وضعیت می تواند اثرات طولانی مدتی بر سلامت دندان داشته باشد.
  • دهانه لثه: لثه ها می توانند دهانه ایجاد کنند، چه در اثر زایمان ، ضربه یا بیماری هایی مانند التهاب لثه اولسراتیو نکروزان.
  • لثه نامتقارن: لثه ها ممکن است به دلیل نقص مادرزادی یا آسیب ناهموار به نظر برسند.
  • لثه های بزرگ شده: لثه هایی که بیش از حد نیاز متورم می شوند و دندان ها را می پوشانند، ظاهری نامطلوب از نظر زیبایی دارند.
  • پیوند لثه با توضیح پزشک شروع می شود که لثه ها پس از جراحی چگونه به نظر می رسند و در صورت وجود چه مقدار بافت برداشته می شود.
  • جراحی با تزریق بی حسی موضعی به آن ناحیه شروع می شود. جزئیات این روش به دلیل جراحی لثه (برای درمان ناهنجاری ها یا برای اهداف زیبایی) بستگی دارد.

اقدامات لازم برای جراحی

  • پروب پریودنتال: این ابزار درون پاکت های ناخواسته قرار می گیرد و برای اندازه گیری عمق آنها استفاده می شود.
  • ژنژیوکتومی: برای برداشتن بافت بیمار انجام می شوداین کار معمولا با استفاده از تیغه های جراحی مانند چاقوی جراحی و قیچی انجام می شود. با استفاده از پرتوهای لیزر نیز می توان این کار را انجام داد.
  • تمیز کردن لثه: هنگامی که لثه از بافت بیمار پاک شد، ناحیه به طور کامل تمیز می شود و به عنوان پوسته ریزی و برنامه ریزی ریشه شناخته می شود که در آن تمام جرم و پلاک برداشته می شود.
  • تغییر شکل: لثه ها دوباره به دندان ها چسبانده می شوند. این کار با چاقوهای آدامسی یا مته الماس انجام می شود.
  • پانسمان پریودنتال: ماده ای شبیه خاک رس است که خط جدید لثه را با التیام لثه در جای خود نگه می دارد.

مراحل جراحی لثه برای اهداف زیبایی:

  • پیرایش: پزشک ممکن است مقادیر کمی از بافت اضافی لثه را به عنوان بخشی از فرآیند تعیین سطح جدید لثه بردارد.
  • تغییر شکل: لثه های دندان برای یک نتیجه زیبایی بهینه تغییر شکل داده می شوند.
  • پانسمان پریودنتال: لثه را می پوشاند.

این روش بسته به اندازه ناحیه درمان ممکن است از چند دقیقه تا بیش از یک ساعت طول بکشد.

مراقبت های بعد از جراحی لثه

پس از پایان عمل، بیمار به خانه می رود و از مسکن و دهانشویه آنتی باکتریال استفاده می کندبه بیمار دستورالعمل های دقیق در مورد نواحی تحت درمان داده می شود:

  • تمیز نگه داشتن ناحیه و اطمینان از دوری از عوامل محرک.
  • رژیم را ملایم و خنک نگه دارید: غذاهای سفت یا تند باعث تحریک ناحیه جراحی می شوند.
  • رعایت بهداشت دندان با مسواک زدن، بدون تاثیر مستقیم بر ناحیه تحت درمان.
  • پانسمان تا زمانی که پزشک مشخص نکرده باشد برداشته نمی شودپانسمان احتمالاً حدود دو هفته در جای خود باقی خواهد ماند .
  • بهبودی پس از پیوند لثه مدتی طول می کشد. لثه ها بعد از حدود یک ماه به طور طبیعی ظاهر می شوند.  با این حال، حدود 3 ماه طول می کشد تا به طور کامل بهبود یابند.

روز اول

پس از عمل، مقداری خونریزی، تورم و ناراحتی را تجربه خواهید کرد. برای مدیریت این عوارض جانبی، تمام داروها را دقیقاً طبق دستور جراح خود مصرف کنید. استراحت زیادی داشته باشید و از فعالیت های سنگین خودداری کنید. غذاهای نرم و خنک مانند ماست، پودینگ یا اسموتی بخورید. ناحیه جراحی را با استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال تمیز نگه دارید. مستقیماً روی محل جراحی مسواک نزنید یا نخ دندان نکشید، زیرا ممکن است به آن آسیب برساند و منجر به عفونت شود. (شما می توانید دندان های دیگر خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.)

اولین هفته

خونریزی باید در 24 ساعت اول تا 48 ساعت کاهش یابد. تورم به مدت سه تا چهار روز ادامه خواهد داشت. همچنین ممکن است در این مدت دچار کبودی شوید. این عوارض طبیعی هستند و باید در عرض یک هفته از بین بروند. مصرف تمام داروها را طبق دستور ادامه دهید. شما می توانید تا جایی که می توانید غذاهای نرم بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید، از جمله مواردی مانند تخم مرغ، پاستا، ماهی و سبزیجات پخته شده. به آرامی دندان های خود را در نزدیکی محل جراحی مسواک بزنید، اما مستقیماً روی لثه های خود مسواک نزنید. اطراف پیوند لثه را مسواک نزنید یا نخ دندان نکشید تا زمانی که جراح شما بگوید بی خطر است.

هفته دوم

تورم و کبودی باید شروع به محو شدن کند و سطح راحتی شما باید همچنان بهبود یابد. از جراح خود بپرسید که چه زمانی شروع به کاهش دوز داروی خود بی خطر است. همانطور که سطح راحتی شما بهبود می یابد، می توانید غذاهای جامد بیشتری مصرف کنید. با این حال، هنوز هم باید از غذاهای سفت، ترد یا تند اجتناب کنید تا زمانی که جراح شما را پاک کند. هنگامی که جراح شما گفت که انجام این کار بی خطر است، می توانید مسواک زدن و نخ دندان کشیدن عادی را از سر بگیرید.

جراحی مخاط لثه چیست؟

به لطف جراحی مخاط لثه، بافت از دست رفته لثه را با حداقل نمونه برداری از کام بازسازی خواهد شد. این عمل کوچک به سادگی تحت بی حسی موضعی انجام می شود و دوره عمل معمولاً شامل مصرف چند روز مسکن و پیروی از نشانه های ساده متخصص برای محافظت از ناحیه آسیب دیده تا بهبودی کامل است.

نتیجه جراحی

لثه به قوام و شکل طبیعی خود در اطراف دندان ظاهر می شود و ناراحتی و درد ناشی از تحلیل لثه از بین می رود. با جراحی مخاط لثه سلامت دندان شما حفظ شده و زیبایی لبخند شما سالم و طبیعی باز می گردد.

رکود لثه چیست؟

تحلیل لثه مهاجرت بافت نرم به سمت نوک ریشه دندان است  .در عمل بخشی از دندان به دلیل بیرون آمدن لثه در معرض دید و نمایان می شودپیامدها و مشکلات ناشی از آن عبارتند از:

  • حساسیت دندانی
  •   لک
  • پوسیدگی ریشه

علت های رکود لثه

عوامل متعددی وجود دارد که در شروع تحلیل لثه دخالت می کنددر میان عوامل اصلی که به لثه آسیب می رسانند، بیماری های پریودنتال با منشاء باکتریولوژیک (تجمع پلاک یا ضایعات ریشه) و ویروسی را می یابیم. بنابراین این آسیب شناسی ها اغلب با بی توجهی به بهداشت دهان مرتبط هستند. لثه ها همچنین می توانند به دلیل حوادث آسیب زا مانند مسواک زدن نامناسب، سوراخ کردن، آسیب نخ دندان، تروما ارتودنسی، تروما انسداد یا آماده سازی پروتز و همچنین عادات بدی مانند سیگار کشیدن آسیب ببینند.

رقع مشکلات لثه با جراحی لثه

اصلاح لبخند با جراحی لثه

این جراحی لثه که با بی حسی موضعی انجام می شود، شامل پایین آوردن لثه و در برخی موارد قسمت کوچکی از استخوان نگهدارنده دندان است. در واقع هدف این عمل جابجایی بافت های لثه است. علاوه بر این، در برخی موارد پزشک می تواند پزشکی زیبایی را نیز ارزیابی کند. همچنین به عنوان لبخند درمانی دقیقاً به دلیل تأثیرات مثبت آن بر عزت نفس فرد تعریف می شود. بیماری که خود را به یک مطب معتبر دندانپزشکی بسپارد، مطمئناً مشاوره و درمان های مناسب با شرایط خاص خود را دریافت می کند .

چه کسی برای جراحی لثه مناسب است؟

در صورت ابتلا به تحلیل لثه، دندانپزشک شما احتمالا پیوند لثه را توصیه می کند. در بسیاری از موارد، عقب نشینی لثه ها نشانه بیماری شدید لثه است، اما افراد از نظر ژنتیکی نیز می توانند مستعد نازک شدن لثه باشند. همچنین در صورت مسواک زدن بیش از حد تهاجمی، ممکن است دچار تحلیل لثه شوید.

شکل و ظاهر لثه تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند وراثت، بهداشت دهان و دندان، سبک زندگی و هرگونه بیماری لثه (معمولاً عفونت) است. بنابراین علت اصلی تغییر شکل لثه بر درمان تأثیر می گذارد. به شرطی که بیماری لثه وجود نداشته باشد و مراقب بهداشت دهان و دندان خود باشید، می توان از اصلاح لثه برای درمان های زیر استفاده کرد:

  • برداشتن بافت اضافی (لثه های بزرگ و قابل مشاهده، کوچک بودن دندان)
  • بازسازی لثه های عقب رفته (ریشه دندان در معرض دید)
  • صاف کردن توزیع ناهموار لثه

چه زمانی اصلاح لثه راه حل مناسبی نیست؟

همانطور که در بالا هم اشاره کردیم مشکلات لثه گاهی اوقات نشانه بیماری پریودنتال است که التهاب یا عفونت در دهان است. بیماری های پریودنتال به دو صورت ژنژیویت و پریودنتیت بروز می کنند.

ژنژیویت به این معنی است که فقط لثه ها تحت تأثیر قرار می گیرند، در حالی که نوع دیگر، بسیار جدی تر است. پریودنتیت، شامل دندان ها و استخوان فک نیز می شود. پریودنتیت در صورت عدم درمان ، می تواند منجر به بیماری پریودنتال جدی شود. اگر بیماری پریودنتال دارید، قبل از اینکه بتوانید در مورد نیاز به اصلاح زیبایی لثه تصمیم بگیرید، باید آن را درمان کنید .

بهداشت دهان و دندان مهم است

این که چقدر مراقب بهداشت دهان و دندان خود هستید، بر شکل لثه شما تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، عقب رفتن لثه ها به سمت ریشه دندان اغلب به مسواک زدن شدید دندان یا تشکیل پلاک بستگی دارد. از آنجایی که لثه ها نه تنها نقش مهمی در لبخند، بلکه برای سلامتی ما نیز ایفا می کنند، در صورت بروز تغییرات یا شرایط جدید در لثه ها مراجعه به دندانپزشک ضروری است.

چگونه عقب نشینی لثه را درمان کنیم؟

در بیشتر موارد عقب رفتگی لثه، خوشبختانه می توان با کمک یک مداخله جراحی کوچک به نام جراحی پس کشیدن، آسیب را کاهش داد. جراحی انقباض با بی حسی موضعی انجام می شود، به این معنی که عمل کاملاً بدون درد خواهد بود.

معمولاً فقط چند روز طول می کشد تا زخم های جراحی بهبود یابد و بخیه ها برداشته شوند. در روزهای اول پس از عمل، ممکن است کمی خارش و درد داشته باشید.

جراحان ما به دنبال یافتن روش جراحی هستند که به بهترین وجه برای لثه و دندان شما مناسب است و کمترین مداخله ممکن را شامل می شود.

بیماری لثه از چه سنی می تواند ظاهر شود؟

التهاب لثه از دوران کودکی بسیار شایع استپریودنتیت در کودکان بسیار کمتر دیده می شود، اگرچه در صورت بروز، بسیار جدی تر است و دندان ها را به طور جدی تهدید می کند. به طور معمول، هرچه سن فرد کمتر باشد، پریودنتیت تهاجمی تر خواهد بود و به درمان بیشتر و کنترل بیشتری در طول زمان نیاز دارد.

آیا رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند از بیماری پریودنتال پیشگیری کند؟

بهترین راه برای پیشگیری از پریودنتیت رعایت بهداشت دهان و دندان استاگر ژنژیویت وجود نداشته باشد یا به موقع درمان شود، به پریودنتیت تبدیل نمی شود.  بنابراین، بهداشت دهان یک رکن مهم پیشگیری از پریودنتیت است.

از چه نوع مسواکی استفاده کنم و چه زمانی باید آن را عوض کنم؟

یک مسواک خوب باید کوچک باشد تا به تمام نواحی دهان برسد و دارای موهای نایلونی با سختی متوسط ​​باشد تا به لثه آسیب نرساند. اگر از مسواک برای مدت طولانی استفاده کنید، رشته ها خراب می شوند و راندمان تمیز کردن کاهش می یابد. میانگین دوره ای که در آن تعویض برس توصیه می شود 3 ماه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس جهت مشاوره رایگان